Uutta yövoidetta etsimässä.

Mikä yövoiteeksi ikääntyvälle, normaalille iholle?

Olen ollut ilmeisesti koko elämäni tyytyväinen ihooni, kun en ole saanut mitään suurempaa draamaa siitä luoduksi. (niinkuin oikeastaan kaikesta muusta itsessäni!) Olin nuorempana kosmetiikkafirmassa töissä aika pitkään ja tutustuin jo työni vuoksi eri voiteisiin ja niiden vaikuttaviin aineisiin. Testailimme silloin ahkerasti myös kilpailijoiden tuotteita, yleensä kalliista erittäin kalliisiin ja muistan miettineeni, että mitä ihmeen tarvetta nämä oikein meissä naisissa tyydyttävät.

Se oli sitä aikaa kun tuotteet pakattiin mistään välittämättä kolmin- tai nelinkertaisiin sellofaani- kartonkihässäköihin.  Lopulta kaiken keskeltä kuoriutui pikkuruinen pikari jotakin, jonka oli ihan pakkokin toimia. Olihan siihen uhrattu juuri 100 euroa tai markkaa.

Muistan vieläkin, kun silloin tutkiskelin ihon rakennetta. Se vaikuttikin suurennoksena sellaiselta elimeltä, että siihen hyvinkin voisi ulkoapäin vaikuttaa. Mutta totuus on, siskot, että voiteiden avulla päästään vaikuttamaan ainoastaan ihon uloimpaan kerrokseen eli epidermikseen ja koko epidermiksen paksuus on ainoastaan 0,05-0,2 mm! Ja siitä tuo uloin, näkyvä osa on vain noin neljäsosa. Tosin uloin osahan se meistä vain näkyykin. Mutta jos vähänkin funtsii, niin ei noin ohut kalvo pinnalla voi mitenkään peittää tai kiristää ihon alempien kerrosten vaurioita, epäbalanssia, ryppyjä tai juonteita. Luonto meitä tässä tehokkaimmin auttaa: tuo epidermis uusiutuu kokonaan 6-10 viikon sisällä.

Nyt sitten sain seuraamani blogin kautta tiedon kosmetiikan ystävämyynnistä ja rupesin googlailemaan mikä tarjolla olevista lyxbrändien yövoiteista olisi se tykein.  Elän sellaisessa harhaluulossa, että yövoiteet, -silmänympärysvoiteet  ja – naamiot pitää olla laadukkaita (lue: kalliita), ja päivävoiteissa riittää kosteutus ja SPF15, eli ei niin suurta väliä ja riittää edullisempikin tuote. Nyt käytössäni on Lumenen C-vitamiinivoide päiväksi ja  Estee Lauderin Advanced Time Zone Night yöksi.

Tässäpä ote nykyisestä ihonhoitoaesenlistani. Taustalla kaksi suihkupulloa Argan-öljyä, johon olen viimeaikoina hurahtanut!

Tässäpä ote nykyisestä ihonhoitoarsenaalistani. Taustalla kaksi spraypulloa Argan-öljyä, johon olen viimeaikoina hurahtanut!

Ja mitä sainkaan Googlesta selville: esim totalbeauty.com– sivustolla lukijoista koottu raati kommentoi ja pisteytti anti-wrinkle yövoiteita.  (sivuilla ei tarkemmin eritelty montako tuotetta kaikkiaan testattiin tai mainittu vastaajien ikäjakaumaa, mutta koska kyse oli anti-ageing tuotteista, toivon ettei raati koostunut pelkästään alle 40 -vuotiaista!) Tulokseksi saatiin 16:n yövoiteen kärki, joka oli se yllätys. Parhaiksi koetut voiteet olivat sellaisilta markettikosmetiikkamerkeiltä kuin Garnier,  Olay, Neutrogena ja Body Shop. Sentään Clinique ja Shiseido omalta valintalistaltani olivat päässeet mukaan.

No ei tällainen tutkimus mistään muusta todista, kuin siitä, että järjen ja oman tuntemuksen kuuntelu on sallittua tässäkin. Se mikä hyvältä itsestä tuntuu, kosteuttaa ja ravitsee riittävästi ikääntyvää ihokultaa, on se paras valinta itse kullekin. Hieno pakkaus ja miellyttävä käyttöliittymä on tietty plussaa. Mutta minulta meni nyt fiilikset juuri ennen ystävämyyntiä. No, ehkä sieltä löytyy meikkejä. Niissä sentään pigmenttien laaduilla, pysyvyydellä, rasioilla ja aplikaattoreilla on tuntuvia eroja. Ja kun halvalla saa, on se mentävä.

Mutta huokaus: ei oo helppoo!

En ehtinyt tätä kirjoitusta julkaista ennen tuota ystävämyynnin loppumista, joten en linkkaa eteenpäin ilmoitusta.  Sorry, lupaan välittää nopeammin seuraavan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s