Kädet kertovat – myös ikäsi

Kädet paljastavat naisen iän, siksi niitä kannattaa hoitaa

Kädet paljastavat naisen iän, siksi niitä kannattaa hoitaa

Ikä näkyy myös käsissä.

Viikko sitten tein ikävän havainnon, kun huristelin autolla kaikessa rauhassa ja mietin omiani. Auringonsäteet osuivat sivusuunnasta rattia piteleviin käsiini ja oikein hätkähdin, miten kuivilta ja ryppyiseltä ne näyttivät. Kaikenlaista anti-aging toimintaa tässä on harjoitettu jo useamman vuoden, mutta tämä osa-aluetta en ole juurikaan ajatellut. Minulla näytti olevan vanhan naisen kädet. Sitä en halua.

Iho on ihoa käsissäkin

Ihonhoito-oppaissa kehoitetaan suojaamaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Käytän paljon aikaa ja harkintaa valitessani kasvovoiteita. Edellytän, että niissä on riittävät auringonsuojakertoimet ja muut ainesosat kohdillaan. Mutta sitten ajatus katkeaa käsiin. Ihan kuin käsien iho ei olisikaan sitä samaa ihoa, joka muuallakin sisälmyksiämme suojaa? Käsien ihoon pätee aivan samat periaatteet kuin kasvojen ja muun kehon ihoon.

Ulkoiset rasitukset

Pahin käsien ihoa vanhentava yksittäinen tekijä on auringon säteily. Kädethän ovat kesäaikaan käytännössä aina paljaina. Ja jos liiallinen UV-säteily vanhentaa kasvoja, niin saman se tekee myös käsille.
Lisäksi kädet altistuvat tiheästi toistuville pesuille ja sen kautta erilaisille pesuaineille. Ympäristötekijät, kuten kova tuuli, pakkanen ja kuiva sisäilma vaikuttavat käsienkin ihoon. Siksi syksyn ja talven tullen on tärkeä pitää myös kädet lämpimänä. Jos ja kun käsien iho sitten altistuu tarpeeksi näille haittatekijöille, se muuttuu kuivaksi, karheaksi ja rypistyy.

Kädet kuoritaan

Ihon pinnassa, myös siis käsissä, on ihon jatkuvan uudistumisen takia kuollutta pintasolukkoa. Aloitin käsienhoidollisen ryhtiliikkeeni käsien kuorinnalla. Käytin siihen samaa Thannin vartalokuorintavoidetta, kuin jalkahoitoonkin. Jos kuorintavoiteesi on päässyt loppumaan, teet helpon keittiökuorinnan sekoittamalla öljyä ja hienoa sokeria. Taikka hunajaa ja hienoa sokeria. Hiero hellävaroen käsien ihoa kuorintavoiteella ja huuhtele vedellä. Käsien iho näyttää jo nyt paljon hehkeämmältä. Kuorintaa suositellaan tehtäväksi kerran 1-2 viikossa, aivan kuin kasvoillekin.

Lisää kosteutta ja suojaa käsillekin

Päivittäiseen rutiiniin lisätään käsien voitelu aina käsienpesun jälkeen. Käsienpesuaineiden pitäisi olla pH -arvoltaan neutraaleja tai kevyesti happamia, jotta ihoa suojaava pintakerros ei poistu pesuveden mukana. Tässä suosittelen ottamaan käyttöön pH-neutraalin, luonnollisen palasaippuan. Lisäksi käsien ihon on saatava kosteutta pesun jälkeen. Ota tavaksi voidella, tai mieluiten öljytä kätesi aina pesun jälkeen. Kuivaöljyt, kuten käyttämäni Arganöljy, imeytyvät samantien eivätkä jätä tahmeaa tunnetta käsiin.

Vinkki: jos öljyät, hiero öljyä myös kynsille, ne pitävät siitä.

Käsien tehohoito

Tätä en ole vielä itse kokeillut, mutta suunnitelmissa on. Levitä runsaasti ravitsevaa hoitovoidetta tai -öljyä käsille illalla ennen nukkumaan menoa. Laita yöksi pehmeät puuvillakäsineet käteen ja anna vaikuttaa yön yli. Aamulla pitäisi käsien ihon kosteustasapaino olla taas reilassa.
Mitäpä sitä ei tekisi, että nuorelta näyttäisi – edes käsistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s