Luonnonöljyhoito hiuksille – helppo ja tehokas DIY-kotihoito

Lämmin ja luonnollinen öljyhoito tekee hyvää hiuksille ja päänahalle

Lämmin ja luonnollinen öljyhoito tekee hyvää hiuksille ja päänahalle

Hiusten vuoro

Olen viime kesän lähes kylpenyt öljyssä sisäisesti ja ulkoisesti, mutta hiukset ovat saaneet olla edelleen kaiken synteettisen tökötin armoilla. Silloin tällöin olen lukenut naistenlehdistä DIY (do it yourself) – öljyhoidoista, ja ajatellut, että ehkä joskus sitten. Nyt voisi olla se joskus. Jouduin nimittäin tuuliajolle hiusosastolla, sillä luottokampaajani jäi äitiyslomalle. Sureksin paraikaa ensimmäisen uuden kampaajakokeiluni tulosta ja olen enemmän kuin valmis tekemään hiuksilleni jotain.

Liika muotoilu ja kuumennus rasittavat hiuksia

Hiukseni näyttävät jotenkin elottomilta, enkä saa niitä asettumaan helposti. Käytän yllä kerrotusta syystä muotoilutuotteita nyt todella runsaasti, sillä koetan kokoajan saada tukkaani asettumaan edes jotenkin siedettävästi. Se taas tarkoittaa, että hiusten pesuväli on lyhentynyt kun tuntuu, että tukka on täynnä tököttiä jatkuvasti. Lisättäköön vielä raivokas föönaus ja muu kuumennusta vaativa muotoilu- Hiusparan on nyt saatava jotain hellää, luonnollista hoitoa osakseen. Tämän nyt kokeilemani reseptin osasin ulkoa. Sopii muuten erityisen hyvin kuivan, kutiavan tai ärtyneen päänahan hoitoon.

DIY-öljyhoidon tarvikkeet

  • Iso kupillinen kuumaa vettä
  • Öljyä ( minulla on Arganöljyä, myös ihan kaupan oliiviöljy käy)
  • Suihkumyssy – jos ei ole, muovipussi ajaa saman asian
  • Käsipyyhe

Luonnollinen ja lämmin hiushoito

Lämmitä vesi kiehuvaksi ja kaada kuppiin tai muuhun astiaan. Laita öljypullosi hetkeksi lämpimään astiaan. N 1-2 min on hyvä. Pese odottaessasi hiukset normishampoollasi. Kuivaa hiukset pyyhekuivaksi ja lisää öljy. Koeta ensin kämmenselälle, että öljy on sopivan lämpöistä. Se ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan lämmintä. Kaada kämmenelle muutamia tippoja öljyä ja hiero hiuksiin, päänahkaan ja erityisesti latvoihin. Laita suihkumyssy tai muovipussi päähäsi. Kastele käsipyyhe niin lämpimään veteen kuin kätesi sietävät. Väännä ylimääräinen vesi pois ja kiedo lämmin kostea pyyhe muovipäähineesi ympärille. Anna vaikuttaa vähintää 10 min, mieluiten puoli tuntia.

Sauna tehostaa

Löylyssä istuminen öljyt hiuksissa tehostaa myös öljyhoidon imeytymistä. Tämän lämpöhoidon teho perustuu lukemani mukaan siihen, että lämpö aukaisee hiustuppea ja öljy pääsee paremmin imeytymään hiukseen ja päänahkaan. Kun olet tarpeeksi kauan pitänyt öljyhaudetta hiuksissasi, poista pyyhe ja päähine. Pese hiukset uudelleen. Itse en enää tarvinnut, mutta voit tarpeen mukaan myös lisätä normaalin hoitoaineesi hiuksiin.

Ihana pehmeys ja silkinhohto

Hiukset tuntuivat heti hoidon jälkeen pehmeiltä ja ne olivat helposti kammattavat, vaikken enää sitä hoitoainetta lisännytkään. Kuivauksen jälkeen niihin oli palannut kiilto ja olisiko niiden laittaminen ollut hiukan helpompaa?
Mene ja tiedä, mutta hiuskin näköjään nauttii kun kun sitä hemmotellaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s